Historiske artikler

Blitt mitt livsverk

Store og små musikanter fra Kløfta skolekorps og Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps leverte i helgen nok en fantastisk underholdningskonsert i storsalen Kong Rakne. ​​Både ordfører og kultursjef i Ullensaker kommune var blant publikum i salen som kunne nyte god underholdning fra de vel 123 musikantene. Stykker som LaLa Land, Gustav Holsts Suite; Planetene, Beatles og Pirates of the Caribbean var blant stykkene på programmet.

VIKTIG TRADISJON Dette arrangementet har blitt den viktigste arenaen for musikalsk framføring på skolekorpsenes årsplan i Ullensaker. Det er på en scene som denne at musikantene kan få spilt den musikken de liker best. Nyttårskonserten, eller festkonserten, som den ble hetende i år, er den tradisjonen jeg er mest stolt av å ha tilført skolekorpsene i Ullensaker, sier avtroppende dirigent Trond Lunde. Konserten ble den siste før han, etter nesten 30 år i Kløfta skolekorps, nå overlater dirigentpinnen videre til Maren Kristine Mørck, fra Kløfta. Han har tidligere også dirigert Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps i mange år. Dette har på en måte blitt mitt livsverk, sa en rørt Trond Lunde i sin takketale. 

ROS FRA ORDFØREREN Musikantene gjorde stas på sin dirigent med både overraskende lysbildeshow og gaver. Ullensaker-ordføreren hadde også rosende ord til dirigenten fra scenen. Jeg er imponert over den innsatsen Trond Lunde har lagt ned i denne tradisjonen. I tillegg til å være en aktiv ildsjel må han være en god pedagog som får til alt dette, sa Tom Staahle. Fra februar 2018 er det Maren Kristine Mørck som tar over dirigentpinnen. Maren, som selv har spilt i Kløfta skolekorps, er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. 
ELSE KÅSS FURUSETH OG NYTTÅRSKONSERTEN 2017
EUB 31.01.2017:

ET FULLSATT KULTURHUS
Som takk for at korpsene stilte opp i TV-programmet «4-stjerners middag» der Else medvirket, stilte hun til gjengjeld opp som konferansier under den årlige nyttårskonserten.- Det var en løsning som jeg må si jeg kom godt ut av, for det å være her i kveld har vært en veldig koselig opplevelse, sier Furuseth, som ledet an showet da 160 musikanter og åtte dirigenter var i aksjon foran en smekk full sal i kulturhuset.- Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at ingen korps i Norge klarer å trekke så mye publikum som vi får til her i Ullensaker, og til nyttårskonserten som har blitt en fast tradisjon for mange, sier dirigent Trond Lunde. Han retter også en stor takk til alle som står på med frivillig arbeid for å få til gjennomføringen av det store arrangementet.- Jeg vil takke alle. Korpsvakter, scenemannskaper, arrangementskomité og alle lærerne i kulturskolen som står på uke etter uke og år etter år. Alle bidrar til å heve kvaliteten på det vi leverer, sier Lunde
DIRIGENT MED BOKSEHANSKERI løpet av den rundt to timers lange konserten ble det framført musikk i et vidt spekter av sjangre. Både dagens populærmusikk fra utøvere som Kygo, Marcus & Martinus og Avicii var på programmet. I tillegg til klassiske korpsarrangementer, marsjer og ikke minst flott filmmusikk.

Da det var duket for filmmusikk fra de populære filmene om bokseren «Rocky Balboa» stilte dirigent Thomas Verket i Ullensaker skolekorps opp i bokse-antrekk på scenen - til vill jubel fra publikum. - De er så godt drillet i denne låta at jeg bare kunne showe mens korpset spilte. Jeg er ingen showmann egentlig, men av og til får man prøve å finne på noe litt annerledes, smiler en fornøyd dirigent etter showet.
USA og Gøteborg 2017
Sommeren 2017 går 8 musikanter av med "alderspensjon" i korpset og høydepunktet for denne avsluttende musikkarrièren er årets korpstur til USA. Våre juniorer og rekrutter får en super opplevelse med å reise på festival til Göteborg. Korps er gøy!

Gjennom 10 dager skal 33 av de eldste musikantene i korpset få oppleve Minneapolis - Waterford - Wisconsin Dells - 4. juli parade i Racine - og sist men ikke minst Chicago. Ytterligere 22 familiemedlemmer følger med gjengen over dammen for å forlenge USA-oppholdet. Spenningen er selvsagt til å ta og føle på, og vi ønsker alle en fantastisk opplevelse.

For de litt yngre musikantene, blir festival i Göteborg den store "højdaren" noe vi skjønner er svært populært. Her skal grunnlaget dannes for et godt samspill både musikalsk og sosialt, noe vi ser at barna definitivt vokser på. Vi gleder oss til høre om turen når de kommer hjem.
5. plass i NM for skolekorps - Larvik 2016
Vi deltok med samme repertoar som under regionmesterskapet på Lørenskog, og endte opp med et halvt poeng mer. Dvs. 89 poeng mott 88,5 i regionmesterskapet. Det første stykket, "English Rhapsody", satt som et skudd etterfulgt av "In the presence of heroes".
Begge fine og melodiøse stykker der alle musikantene får noe å strekke seg etter. Og denne gangen strakk de seg etter en pall-plassering, men nådde dessverre ikke helt opp. Vi gratulerer likevel med flott innsats og et godt resultat som følge av mye hardt arbeid og stå-på vilje både fra musikantene og dirigenten.
Søk
Driftes av Styreportalen AS